WP Force SSL áttekintés: Tegye biztonságos hellyé webhelyét egy nagyszerű beépülő modul segítségével

Weboldal készítésekor több elemnek is a helyére kell kerülnie; esztétika, funkcionalitás, biztonság és még sok más. A weboldal tulajdonosának elsődleges célja annak biztosítása, hogy minden létfontosságú komponensről jól gondoskodjanak, és hogy a webhely az egész folyamat végén működőképes legyen. Ahhoz, hogy ez a szándék sikeres legyen, egy sor eszközre lesz szüksége, és a WordPress világában a legelterjedtebbek a beépülő modulok.

Leginkább annyi, hogy nehéz kitalálni, melyikre van szüksége, és mi tekinthető plusznak vagy akár többletnek. Ma egy olyan webhely-építési elemmel fogunk foglalkozni, amely túl gyakran marad a pálya szélén, ez pedig a biztonság.

Noha a webhelyek biztonságának számos lehetősége és különböző szempontjai vannak, az SLL-tanúsítványok és azok összefüggése az egészséges webhelyekkel többnyire útszélben vannak. Tehát kezdjük az elején.

Mi az SSL-tanúsítvány?

Egyszerűen fogalmazva, az SSL a Secure Sockets Layer rövidítése, és gyakran használják annak bizonyítására, hogy internetkapcsolata biztonságos. Fő feladata a két rendszer között továbbított érzékeny adatok védelme, megakadályozva, hogy hackerek, tolvajok vagy általános kiberbűnözők hozzáférjenek és módosítsák a kapott adatokat, beleértve az érzékeny személyes adatokat, például a hitelkártyaszámokat vagy az identitásokat.

Webböngésző https-selBiztosítja, hogy a felhasználók és a webhelyek között küldött adatok olvashatatlanok legyenek. Ez egy hasonló titkosítási forma, amelyet a VPN-ek gyakran használnak, de az adatok titkosításán, nem pedig IP-címeken alapul. Az átvitel közbeni adatok titkosítása megvédi azokat az esetleges visszaélésektől vagy rosszindulatú támadásoktól.

Olvasni:  Védje meg a WordPress-t a nyers erő támadásaitól a 2FA segítségével

Milyen előnyökkel jár számomra az SSL-tanúsítvány?

Webhely biztonsága

Az SSL-tanúsítványok – amint az már a bevezetésből is kiderült – mindenekelőtt a webhelyére érkező és onnan érkező érzékeny adatokat biztosítják. Az SSL-tanúsítványok titkosítják a kapcsolatot, és megóvják látogatói adatait a hackerek általi visszaéléstől. Ez a megnövelt biztonsági réteg az, amire szüksége van a visszatérő látogatók folyamatos áramlásának és ezzel együtt a bevételnek a kiépítéséhez.

Hitelesség és bizalom

Az SSL-tanúsítványok egyik legfontosabb előnye, hogy elősegítik az ügyfelek bizalmának építését. Egy biztonsági lakat jelenik meg a böngésző címsorában, amikor valaki felkeres egy webhelyet. Ez megmutatja a látogatóknak, hogy a kapcsolat biztonságos, és megmutatja webhelye felhasználóinak, hogy értékeli a magánéletüket. Egyes böngészők „nem biztonságosnak” minősíthetik webhelyét, ha nem rendelkezik tanúsítvánnyal.

SEO

A Google jutalmazza a biztonságot, és ezzel összhangban a titkosított kapcsolatokkal rendelkező webhelyek rangsorolását emeli a „HTTPS Everywhere” törekvés részeként. Bár az előnyök nem biztos, hogy jelentősek, az SSL használata felsegíti a versenytársakat, akik még nem rendelkeznek ezzel. Ezért tartsa ezt szem előtt, amikor az SSL-bővítmények ötletén gondolkodik.

Most, hogy megértette az SSL-tanúsítvány szükségességét és előnyeit, készen állunk egy bővítmény – a WP Force SSL – felfedezésére, amely mindezt lehetővé teszi.

WP Force SSL nyitóoldal

Ez egy freemium WordPress bővítmény, ami azt jelenti, hogy ingyenes és prémium verzióban is elérhető. Kiváló kiegészítő azoknak, akik szeretnek vásárlás előtt kipróbálni. WP Force SSL elsődleges célja, hogy segítse a felhasználókat a nem biztonságos HTTP-forgalom biztonságos HTTPS-re való átirányításában (erről később).

Ezenkívül a WP Force SSL segítségével kijavíthatja a problémákat, és megakadályozhatja azok újbóli előfordulását anélkül, hogy egyetlen kódsort is meg kellene érintenie. Elég egy egyszerű telepítés, majd egy aktiválás, és a beépülő modul gondoskodik a többiről, beleértve az SSL engedélyezését is.

Olvasni:  Hozzáférhető WordPress téma szükséges egy akadálymentesített webhelyhez?

És ha aggódik az SSL-tanúsítvány állapota vagy inkább minősége miatt, ne féljen. Ez a beépülő modul minden SSL-tanúsítványt gond nélkül navigál, vizsgál, javít és kezel. Ami a WP Force SSL-t illeti, minden tanúsítványt egyenlően hoztak létre.

Legfigyelemreméltóbb jellemzők

SSL telepítés

Érdemes megemlíteni, hogy ez a bővítmény még az SSL telepítése előtt is használható, mivel ingyenes szolgáltatást kínál. Ezt a használatával lehet megtenni Titkosítsuk, egy rendkívül népszerű szolgáltatás, amelyet a professzionális és alkalmi oldaltulajdonosok egyaránt használnak. Nem kell kihasználnia ezt a funkciót, de egyszerű módot biztosít a szükséges információk megszerzésére, valamint a teljes és gyors telepítésre.

SSL figyelés

A WP Force SSL SSL megfigyelési lehetősége

Az SSL-figyelés valószínűleg a plugin legegyszerűbb funkciója, de még mindig az egyik kiemelkedő tulajdonsága. Ez a funkció folyamatosan figyeli az SSL-tanúsítványt, és értesítést küld annak lejárta előtt. Így soha nem kell aggódnia, vagy folyamatosan ellenőriznie kell, hogy a tanúsítvány még mindig aktív-e vagy sem. Nagyon ügyes funkció, az egyszerűsége ellenére.

Elsődleges feladatai mellett a hibák hatalmas választékát is felügyeli. És bármennyire is szeretnénk elkerülni a hibákat a webhelyeinken, ezek még mindig megtörténhetnek. A bővítmény akár ötven különféle hibát is képes figyelni, és értesíteni a felhasználót azok előfordulásáról.

Tartalom szkenner

A WP Force SSL tartalomszkenner opciója

Egyetlen gombnyomással a WP Force SSL átvizsgálja a teljes webhelyet, és vegyes tartalmú hibát keres. Vegyes tartalmú hiba az, amikor egy HTTP-előtag jelenik meg a HTTPS helyett annak ellenére, hogy biztonságos HTTPS-kapcsolat működik. Ha egy webhely SSL-tanúsítvánnyal védett, akkor az URL-ben egy HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) előtag jelenik meg a régi HTTP helyett.

Olvasni:  Ez történik, ha Magento 1 webhelyét feltörik

Még több információt is kaphat, ha a böngészősávban található ikonra kattint, és megtekintheti a tanúsítvány adatait. Ez lényegében azt jelenti, hogy a weboldal 100%-ban biztonságos.

Azon webhelyeken, amelyek nem rendelkeznek SSL-tanúsítvánnyal, egy kis x szimbólum lesz, ahol egy pipa legyen. Ha ilyen hiba fordul elő, úgy tűnik, hogy egy webhely nem megbízható, és sok organikus forgalmat és SEO-előnyt veszíthet, ezért ez a funkció kiváló.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a beépülő modul a webhely egyszerű átvizsgálása mellett a hibák automatikus kijavítását is lehetővé teszi. Ez nem kötelező, és mindig választhatja a javítások manuális végrehajtását.

Központi irányítópult

A központosított műszerfal lehetősége örömet okoz azoknak, akik egynél több webhelyet kezelnek.

Ez egy olyan funkció, amelyre nem minden felhasználónak lesz szüksége, de azok, akik igen, nagyra értékelik.

Ahelyett, hogy minden webhelyre bejelentkezne szkennelés, figyelés vagy telepítés céljából, a WP Force SSL lehetővé teszi, hogy egyetlen irányítópultról kezelje a webhely összes tevékenységét.

Egyéb figyelemre méltó jellemzők

Egyszerű használat

Sok eszköz könnyen használhatónak titulálta magát, de mint mindannyian tudjuk, ez nem mindig van így (bár azok ux tervezőeszközök vannak). Másrészt a WP Force SSL-ben könnyű navigálni, függetlenül a képzettségi szinttől.

Prémium támogatás

Nincs kihelyezett támogatás! Szerezze meg a szükséges segítséget közvetlenül azoktól az emberektől, akik a beépülő modult létrehozták – ez az ügyfélszolgálat álma.

Mindennel működik

Nem számít, hogy milyen bővítmények, témák vagy eszközök a szóban forgó webhelyen, a WP Force SSL egyikkel sem fog összezavarodni. Mindennel zökkenőmentesen működik.

Becsomagolás

A webhely biztonsága a legfontosabb, és soha nem teljes SSL-tanúsítvány nélkül. Erősen javasoljuk a WP Force SSL használatát a munkához, mivel szinte bármit tartalmaz, amit csak el tud képzelni. Helyezze webhelye biztonságát az első helyre, és közben javítsa a keresőoptimalizálást és a felhasználói élményt.

Olvasni:  Hogyan indítsunk online ruhaüzletet 2024-ben: ...

Új publikációk:

Ajánlott