WP hivatkozások – Vegye át az irányítást a WordPress webhelyén található hivatkozások felett

A linkek minden webhely egyik legfontosabb részét képezik. Az Ön oldalairól a leányvállalatai oldalaira való átirányításra szolgálnak, és fordítva. Amellett, hogy látogatóit a webhelyen kívülre irányítják, belső navigációra is használják őket az oldalak között, összekapcsolva az Ön tartalmával, és ezt követően hosszabb ideig a webhelyen tartva a látogatókat.

Ahogy az várható is volt, a WordPress használatakor mindezek a szolgáltatások egy bővítménycsomagba vannak csomagolva, amely a műveleteket teljesen elérhetővé teszi a felhasználók széles köre számára. Az adattárban a végtelennek tűnő választási lehetőségek között leszűkítettük azt, amely mindent megtesz, amire szüksége van – WP linkek amely mind PRO-val, mind ingyenes változat.

WP Links Scanner

Most érdemes megfontolni néhány dolgot, amikor linkkezelésről beszélünk. Az oldalakon található hivatkozások típusai, ha mindenekelőtt. Ezután ki kell derítenie, hogy az adott hivatkozások kivételt érdemelnek-e az általános szabályok alól. Ezek az „alap” beállítások közé sorolhatók. A fejlettebb beállítások közé tartoznak például a kilépés megerősítése vagy a speciális összekapcsolási szabályok. Végül mindig legyen egy hivatkozás-ellenőrző a háttérben, amely képes azonosítani a problémás hivatkozásokat, amelyek vagy sehova sem vezetnek, vagy rosszindulatú helyekre vezetnek.

Minden, amit említettünk, megtalálható a WP Links beépülő modulban, és minden további nélkül merüljünk el, és tekintsük meg az összes használható funkciót.

Külső és belső linkek

Ahogy a név is sugallja, kétféle hivatkozás létezik – külső és belső, ahol a külső oldalak a webhelyen kívülre vezetnek, míg a belső átirányítás az Ön webhelyén belüli oldalakra. Lehetséges, hogy mindkettőnél ugyanazok a beállítások, és ha az összes alapértelmezett értéket meghagyja, akkor ez csak az lesz, de ha eltérőnek kell lennie, akkor a beállításokat el kell választani.

Olvasni:  Reklámozza Etsy Shopját WordPress beépülő modulokkal

WP Linkek Külső hivatkozások

A beállítható dolgok mindkét típusú hivatkozásnál ugyanazok, az egyetlen kivétel néhány attribútum, amelyek külső hivatkozásokhoz rendelhetők, belső hivatkozásokhoz pedig nem (“külső”, “szponzorált”) és „ugc”). Ezeken kívül minden más ugyanaz.

Egy legördülő menü segítségével kiválaszthatja a linkek megnyitásának módját:

  • Ugyanabban az ablakban/lapon/keretben
  • Minden hivatkozás új ablakban/lapon
  • Minden hivatkozás ugyanabban az új ablakban/lapon
  • A legfelső keretben

Az első két lehetőséget általában az interneten használják, míg az alsó kettőt nem ajánljuk, egyszerűen azért, mert akadályozzák a navigációt (a legördülő menü még azt is javasolja, hogy ne használja ezeket a lehetőségeket). Végül ott van a „megőrizni ahogy van” opció, amely a legtöbb feleletválasztós menüben megtalálható. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a bővítmény átveszi a korábban beállított értékeket a WordPress-en belül.

Miután eldöntötte, hogyan nyíljanak meg a hivatkozások, beállíthatja, hogy a hivatkozások követésre kerüljenek-e vagy sem. Emberek vásároljon vissza linkeket a követett linkek eléréséhez. Ez fontos a keresőmotorok számára. Ha beállítja a „follow” címkét, amikor a keresőmotorok átfésülik az Ön webhelyét/oldalait/bejegyzéseit, figyelembe veszik ezt a hivatkozást, amikor meghatározzák a rangsort. Másrészt, ha beállítja a „nofollow” címkét, akkor ezek a linkek egyszerűen kimaradnak, és nem számítanak bele a rangsorolásba.

A fenti műveletek a leghatékonyabbak a kezelőfelületre, de vannak más dolgok is, amelyeket a háttérben tehetsz magadért. A könnyebb szervezés érdekében hozzárendelheti a korábban említett attribútumokat, és beállíthatja a címet, valamint egyéni CSS-osztályokat és ikonokat adhat hozzá a továbbfejlesztett vizuális hatásokhoz. Ha képeket használ linkjeihez, van egy hozzáadott funkció, amely kizárja az ikonok hozzárendelését az címkével.

Kivételek

Kivételek felhasználásával Ön folyamatosan a „speciális funkciók” területére lép. Ha soha nem használ kivételt a webhelyén, akkor jól járna, mert vannak olyan webhelyek, amelyeknek nincs szükségük semmiféle megkülönböztetésre a hivatkozások között. Azonban gyakrabban előfordul, hogy nem minden hivatkozás egyformán jön létre, ezért valószínűleg bizonyos szabálykészleteket szeretne használni egyes hivatkozásaihoz.

Olvasni:  Storytelling for Change: Fenntarthatósági történetek kiemelése webhelyén

WP linkek kivételek

A „Kivételek” lapon kiválaszthatja a hivatkozásokat bejegyzés- vagy oldalazonosítón, osztályonként vagy teljes URL-címek megadásával. Ha oldalakat vagy bejegyzéseket vesz fel e szakaszok bármelyikébe, a rajtuk szereplő hivatkozások mentesülnek a korábban beállított szabályok alól. Annak ellenére, hogy ez egy nagyon hatékony funkció, a listához való felvétel folyamata nem is lehetne egyszerűbb.

Külön mezője lesz az azonosítóknak és osztályoknak, ahol egyszerűen annyit adhat hozzá, amennyit csak szeretne. Ezenkívül egy négyzet bejelölésével a webhely domainjére és aldomainjére mutató összes hivatkozást belső hivatkozásként kezelheti, és ezáltal kibővítheti konfigurációs lehetőségeit.

Hasonlóképpen, azonosítók és/vagy osztályok hozzáadásához van egy mező, ahol URL-ek alapján felveheti vagy kizárhatja a külső hivatkozásokat, azaz hozzáadhatja a kivételekhez, vagy eltávolíthatja őket a kivételek közül. Olyan szélesre vagy keskenyre léphet, amennyit csak akar – írja be az átfogó kezdőlapot, vagy lépjen néhány lépéssel tovább a kijelölt oldalakhoz.

A kizárt hivatkozások belső hivatkozásként kezelhetők, amelyekre a korábban beállított szabályok is vonatkoznak, vagy teljesen új szabályokat állíthat be a „Kizárt hivatkozások” lapon. Ebben a szakaszban az összes rendelkezésre álló lehetőség megegyezik a belső hivatkozásokéval, azonban ha eltérő szabályokat szeretne a belső hivatkozásokra és a kizárt hivatkozásokra, akkor ezt megteheti.

Kilépés megerősítése

Egyre több ilyen típusú felugró ablakot látunk, ha olyan linkre kattint, amely a webhelyen kívüli oldalra vezet. Lényegében ez csak egy figyelmeztetés, hogy elhagyja a webhelyet, amelyen korábban járt, és nem tudják garantálni a biztonságát a jövőben. Ezek természetesen biztonsági okokból kerültek beépítésre, hogy értesítsék a látogatókat a változásról, de azt is érdemes megjegyezni, hogy a linket tartalmazó eredeti oldal felelősségét is megszüntetik. Tekintsd úgy, mint egy jelet, amely azt mondja: „Folytasd a saját felelősségedre”, és akkor lesz a megfelelő ötleted.

Olvasni:  10 módja annak, hogy több értékesítést érjen el a WooCommerce segítségével

A WP Linkek kilépésének megerősítése

Mivel a kilépés megerősítése előugró ablakként jelenik meg, várhatóan testre kell szabnia ezt az ablakot mind a közvetíteni kívánt üzenethez, mind a vizuális stílushoz, amely vagy úgy tűnik, hogy illeszkedik az általános stílusához, vagy kiemeli. az üzenet fontosságát.

Új publikációk:

Ajánlott