YouTube-hirdetések kezdőknek: Indítás és amp; YouTube videohirdetési kampány optimalizálása

A mára hírhedt „mindenkinek van telefonja, ugye” vonal abból a kezdeti szándékból nőtt ki, hogy megvédje a szeretett játékfranchise-t, amelyet mobilra adaptálnak, és most már biztonságosan alkalmazható marketingstratégiákban mindenhol. Mivel igen, valóban, mindannyiunknak van telefonja, és az elmúlt évtizedben egyre gyakrabban használjuk őket a hagyományosabb asztali böngészés helyettesítésére, a marketing egésze megváltozott. Ezt követően a reklámozással foglalkozó embereknek változniuk kellett a korral.

Míg a legtöbb modern marketingstratégia arra ösztönzi, hogy a közösségi média platformokra és a Google-ra összpontosítson, ami egyébként nem baj, van egy kevéssé kihasznált lehetőség is, pl. Youtube. A egy hirdetési kampány költsége sokkal költséghatékonyabb (megtekintésenként 0,10 és 0,30 USD között van, szemben a Google kattintásonkénti 1-2 dollárjával), és potenciálisan még nagyobb közönséget is elérhet, ha figyelembe vesszük, hogy vannak olyan videók, amelyek millióit és millióit nézték meg.

Kampány indítása

youtube screenshot

A kampány indítása még a kezdők számára is egyszerű, egy egyszerűsített folyamatnak köszönhetően, amely végigvezeti Önt az út minden lépésén. Mindössze annyit kell tennie, hogy létrehozza a tényleges tartalmat, majd kövesse a varázsló által megadott lépéseket. Gyorsan leszámoljuk őket, hogy tudd, mire készülsz:

 1. Tölts fel egy videót – ez eléggé magától értetődő, nem lehet kampányt folytatni a YouTube-on videó nélkül, ugye?
 2. Jelentkezzen be, vagy regisztráljon egy Google Ads-fiókot – mivel a Google tulajdonosa a YouTube-nak, a felhasználói felület nagyon hasonló mindkét platformon, így ha már csinált hasonlót a Google-lal, akkor otthon érzi magát.
 3. Hozzon létre egy kampányt – amint hozzáfér az irányítópulthoz, létre kell hoznia egy új egyéni hirdetési kampányt.
 4. A kampány célja és típusa – a kampányaival számos cél érhető el, az eladások növelésétől a márkaismertség növeléséig, és ezek nem ugyanazok – válassza ki a kívántat. A YouTube esetében a kampány típusa mindig videókampány lesz.
 5. Kampány altípus és stratégia – kibővítve az előző lépést, ki kell választani az altípust (a YouTube esetében ez leggyakrabban a videoelérési kampány), majd a módszert. A módszer valóban a futtatni kívánt hirdetések típusát jelenti – hírfolyamon belüli hirdetéseket, videóba ágyazott hirdetéseket és rövid hirdetéseket. Ezekről hamarosan részletesebben is kitérünk.
 6. Név – végzett kampánya alapjaival, és most el kell neveznie. Ha több kampányt futtat egyszerre, ügyeljen arra, hogy megfelelően nevezze el őket, így könnyen felismerheti őket az áttekintésben (az 1. kampány, a 2. kampány, a 3. kampány stb. nem jó elnevezések).
 7. Költségkeret és hossza – meg kell adnia a napi költségkeretet és a kampány teljes költségkeretét. Mindkettőt az Ön védelme érdekében valósítottuk meg, mivel Ön a kilátásért fizet, és a költségek gyorsan kicsúszhatnak a kezéből. Ha beállítja ezeket a költségvetési korlátokat, akkor mindig a keretein belül marad. A költségkereten kívül meg kell adnia kampánya elejét és végét.
 8. Mikor és hol jelennek meg hirdetései – hirdetéseit három különböző helyen helyezheti el: a keresési eredmények között, a videók között és a Display Hálózat videopartnereinél. Ezek mindegyikének megvannak a maga pozitívumai és negatívumai, a kampány céljaitól függően, és ennek megfelelően kell választania. Annak ellenére, hogy mindhárom lehetőséget kiválaszthatja, a mutatók miatt célszerű mindegyikhez külön kampányt futtatni. Hirdetéseit földrajzi hely és/vagy nyelv szerint is szűrheti, ha szűken meghatározott közönséget céloz meg.
 9. Kizárások (opcionális) – ha akarja, kizárhatja hirdetéseit azokból a videókból, amelyek trágár vagy szexuális tartalmat tartalmaznak. Három tartalomcsoport közül választhat – kiterjesztett, normál és korlátozott készlet, amelyek mindegyike egyre szigorúbb kizárással rendelkezik a káromkodás és a grafikus tartalom tekintetében. Ezenkívül kizárhat olyan címkék alapján, mint a G, PG, MA stb.
 10. Kapcsolódó videók (opcionális) – lehetővé teszi, hogy legfeljebb öt kapcsolódó videót adjon hozzá a hirdetése alá.
 11. Speciális beállítások – különféle lehetőségeket nyithat meg az ütemezéstől az eszközök kiszűréséig, amelyeken hirdetései megjelennek. Ha még nem ismeri a kampányokat, valószínűleg nem veszít semmit, ha ezeket az alapértelmezett értékeken hagyja.
 12. Közönség – határozza meg a célközönséget. Személyre szabhatja életkor, nem, háztartás jövedelme és szülői állapota szerint a személyes adatait illetően, vagy érdeklődési köre szerint a megtekintett videók alapján, például sport, film, főzés stb.
 13. Kulcsszavak – célozzon meg konkrét kulcsszavakat hirdetéseivel, hasonlóan a Google kampányokhoz.
 14. Licitálás – állítsa be az egyes megtekintések maximális árát
 15. Hirdetési eszközök – adja meg annak a videónak a linkjét, amelyet meg szeretne jeleníteni a hirdetésében, és válassza ki, hogy videóba ágyazott vagy megjelenítési hirdetés.
 16. Fizetés – kész a beállítás, tehát csak adja meg fizetési adatait, és már mehet is.
 17. Fiókok összekapcsolása (opcionális) – ha szeretné, Google Ads-fiókját ezenkívül összekapcsolhatja a videót tároló YouTube-csatornával.
Olvasni:  Közzététel a közösségi médiában: 17 ötlet, amivel gyorsabbak, jobbak és koncentráltabbak lehettek 2024-ben

YouTube-videóhirdetés-típusok

felvétel mobilra

Ezeket már érintettük a beállítási lebontásban, de nézzünk át minden hirdetéstípust, amelyet a kampányában futtathat:

 • Rövid hirdetések – egy 6 másodperces, nem átugorható hirdetés, amely a kiválasztott videó lejátszása előtt fut
 • Fedvényhirdetés – a videó alján látható szalaghirdetés, amely megjelenése után bármikor bezárható
 • Hírcsatornán belüli videohirdetés – a YouTube kezdőlapján, a keresési eredményoldalon és a kapcsolódó videóoldalon megjelenő videójavaslat – magában a videóban nem jelenik meg.
 • Átugorható, videóba ágyazott hirdetés – a videóban látható, 12 másodperc és 6 perc közötti hosszúságú. Fizetni kell, ha a hirdetést legalább 30 másodpercig nézik, a végéig, vagy ha egy linkre kattintanak.
 • Nem átugorható, videóba ágyazott hirdetés – 15-20 másodperc hosszúságú, tartalom előtti (csak 10 percnél hosszabb videók esetén) vagy a videó után is megjeleníthető.

Videohirdetési kampányok optimalizálása

digitális marketing

A nézők (akik mind potenciális ügyfelek) egyszerű bombázása hirdetésekkel nem hozza meg a kívánt eredményt, ha nem figyel a tartalomra. Mondhatni a minőségről van szó a mennyiségről, bár a mennyiség nem árt, ha a minőség van előbb jelen. Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogyan optimalizálhatja hirdetéseit úgy, hogy a legtöbbet hozza ki a pénzéért.

Ismerje meg ügyfeleit

Nem fogsz sok sétapálcát eladni a 25-34 éveseknek, ahogy a sarkkör közelében élőknek sem adsz el sok naplopót. A sikerhez a hirdetett terméket a megfelelő környezetbe kell helyeznie, ami azt jelenti, hogy a megfelelő embereknek kell megmutatnia. Előre jelezze ügyfelei igényeit, és alakítson ki kampányokat az igényeiknek megfelelően.

Kövesse a mutatókat

Az iparban már nincs „belérzés”. Több száz módszer létezik a hasznosítható adatok megszerzésére, amelyek köré építheti marketingstratégiáját, és ezeket érdemes használnia. Ha az alapértelmezett beállítások nem elegendőek, ne féljen további eszközöket keresni. Ha követi a számokat, valószínűleg a csúcsra kerül.

Olvasni:  Hogyan vizsgálja meg webhelyét hibás kimenő hivatkozások után, és gyorsan javítsa ki

Légy határozott, ismerd be, ha tévedsz

Minden kampánynak esélyt kell adnia a sikerre, de ne féljen kihúzni a dugót, ha azt látja, hogy valami hosszú idő után nem működik, még akkor sem, ha különös figyelmet fordított rá. Egyes döntései egyszerűen rosszak lesznek, és előbb-utóbb felelősséget kell vállalnia értük, de mindig jobb, ha hamarabb elvágja a zsinórt, mielőtt túl mélyre süllyed.

Szabja testre a tartalmat

Soha nem volt több tartalom a YouTube-on, mint most. Naponta emlékeztetnek minket arra, hogy az állandó hirdetések mennyire ki vannak téve gyakorlatilag mindennek, amire kattintunk. Ezért ahhoz, hogy kitűnjön, egyedinek kell lennie – egyéni bélyegképeket kell készítenie, szabadjára engedni a fantáziáját, és mindent meg kell tennie, hogy el tudja érni a véleményét, de mégis eltér a mindennapi tartalomtól. És ügyeljen arra, hogy mindig legyen nálad legjobb Youtube bannerkészítő bannerek készítésekor.

Használja a cselekvésre ösztönzést

A lehető legtöbb hirdetésben szerepeltessen cselekvésre ösztönzést. Ha egy néző érdekesnek találja, miért ne tehetné lehetővé számára, hogy azonnal felkeresse az Ön oldalait, és azonnal befejezze az eladást? Párosítsa ezeket különleges promóciókkal, például karácsonyi akciókkal, és máris készen áll egy nagyon sikeres kampányra.

Összegzés

Egy hirdetési kampány YouTube-on való futtatása számos előnnyel jár, miközben kiküszöböli a többi platformon tapasztalt hátrányok többségét. Ha ehhez hozzávesszük azt a tényt is, hogy a videók médiumként messze a legnépszerűbbek a fogyasztás szempontjából, és a YouTube marketingeszközként való használatát már nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ezek az irányelvek és tippek elegendőek a kezdéshez, de ne feledje, ezek csak a kezdet, mindig nagyobb és jobb dolgokat kell keresnie a sorban.

Olvasni:  Hogyan érnek el többet a bloggerek 6 lépéssel és kevesebb stresszt

Új publikációk:

Ajánlott